fbpx

Populaire psycholoog krijgt van zijn vrouw te horen dat ze zwanger is van een collega: ‘Mijn wereld stortte in elkaar’

GFC LIFESTYLEREDACTIE- De psycholoog Dr. Aria Campbell die beweert zielsveel van zijn echtgenote te hebben gehouden vertelt dat hij nooit meer het moment zal vergeten waarop ‘zijn wereld volledig in elkaar stortte’.

Dr. Aria Campbell is een populaire Engelse arts in de klinische psychologie en een expert op het gebied van gedragsverandering en gezondheid op de lange termijn.

In een openhartig gesprek met ‘The Diary Of A CEO’ vertelt de expert dat hij samen met zijn vrouw Emma Welch zat in de auto en zoals gewoonlijk zijn hand op haar been wilde leggen.

dr aria campbell | GFC

Aria Campbell

“Maar ze reageerde op een heel vreemde manier en zei om dat liever niet te doen. Ik wil straks als wij thuis zijn met je praten en dan zal je begrijpen waarom, vertelde ze mij”.

De 48- jarige arts legt uit dat de rit naar zijn huis die zo’n tien minuten duurde wel een eeuw lang leek.

“Thuis aangekomen spraken wij in de keuken met elkaar en vertelde ze dat ze mij lange tijd ontrouw is geweest en ook nog zwanger is geraakt van haar collega”.

“De pijn die ik voelde is onbeschrijfelijk. Mijn leven stortte binnen een minuut als een kaartenhuis in elkaar. Het deed zo zeer, het verdriet is met geen pen te beschrijven”.

De psycholoog legt uit dat de belangrijkste les die hij uit deze nare ervaring persoonlijk en niet uit de boeken heeft geleerd is dat het leven vooral een mixtuur is van enorm verdriet, intens geluk, angst, woede, liefde en jaloezie.

BEKIJK OOK
Je kind alleen achterlaten met een stiefvader of oom kan onverantwoord zijn, zegt deskundige

“Wij moeten ermee leren omgaan want deze emoties zijn inherent aan elkaar”

Een collega psycholoog uit Londen zegt aan GFC Lifestyle in Den Haag dat het verlies van een liefdespartner wegens overspel één van de pijnlijke ervaringen is die een mens in het leven kan meemaken. En het gebeurt steeds vaker.

Dr. Aria is niet de enige die de pijn van een echtscheiding heeft gevoeld. 

In 2021 werden er volgens Britse overheidsautoriteiten 113.505 echtscheidingen uitgesproken in Engeland en Wales, een stijging van 9,6 procent ten opzichte van 2020 toen er 103.592 echtscheidingen waren.

In Nederland gaan ongeveer 57 van de honderd huwelijkskoppels uit elkaar. In Zweden ligt dat percentage significant hoger. 68 van de honderd gehuwden zetten een echtscheiding door.