fbpx

Populaire Dr. Oz Show stopt in januari 2022

GFC ENTERTAINMENTREDACTIE- De Dr. Oz-show, de gezondheidstalkshow die overdag in de VS wordt georganiseerd door de vaak bekritiseerde Dr. Mehmet Oz, eindigt op 14 januari 2022.

In september 2020 werd The Dr. Oz Show verlengd met de seizoenen 13 en 14, waardoor het programma tot in het voorjaar van 2023 zou worden uitgezonden.

In november 2021 kondigde gastheer Mehmet Oz echter aan dat hij zich als Republikein kandidaat stelde voor de open Senaatszetel van Pennsylvania in de Verenigde Staten, meldt TVLine.

De website van zijn show werd al snel omgezet in een campagnesite na de aankondiging. Oz verdedigde zijn beslissing door aan te halen dat “de hartslag van Amerika in een code rood is die een defibrillator nodig heeft om het weer tot leven te brengen. Voor mij is het stappen in de politieke arena een juiste keuze.”

BEKIJK OOK
Kylie Jenner fans schrikken van Arabische betekenis naam zoon Aire

De show werd in veel markten al uit de lucht gehaald vanwege de ‘equal time’-regel van de Federal Communications Commission, die vereist dat televisieomroepen alle politieke kandidaten dezelfde hoeveelheid zendtijd geven.

De talkshow wordt vervangen door The Good Dish, een programma dat gepresenteerd wordt door de dochter van Oz, Daphne; food writer/Top Chef jurylid Gail Simmons en Let’s Eat co-host Jamika Pessoa.

The Good Dish begon als een wekelijks segment op The Dr. Oz Show.

Foto: Sony Pictures Television