(VIDEO) Politie trekt kwetsbare verlamde zwarte man met geweld uit auto en smijt hem op de grond

GFC NIEUWSREDACTIE- De politie in de Amerikaanse staat Ohio heeft een onschuldige zwarte man met een dwarslaesie tijdens een verkeerscontrole met geweld uit zijn voertuig getrokken en op de grond gesmeten.

De verlamde automobilist Clifford Owensby heeft meerdere keren kenbaar gemaakt aan twee agenten die hem opdroegen uit zijn auto te stappen, dat hij niet in staat is zijn benen te bewegen.

Op basis van beeld en geluid op sociale media kan geconcludeerd worden dat het slachtoffer duidelijke taal sprak.  ‘Ik kan niet uit het voertuig, meneer,’ zei Owensby tegen de politiemensen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Genadeloze man laat zijn gehandicapte vrouw 5 dagen achter in vrachtwagen

Uiteindelijk werd de hulpeloze man aan zijn schouders en dreadlocks naar buiten gesleept omdat de politie een drugshond in de auto wilde laten snuffelen.

Hij schreeuwt en roept herhaaldelijk: “Iemand help, iemand help!” Terwijl agenten hem tegen het trottoir duwden, zette een van hen zijn knie in zijn rug terwijl het slachtoffer om hulp bleef smeken.

Niet lang daarna dreigden ze hem te taseren.

De hulpbehoevende dwarslaesiepatiënt  heeft gezegd dat hij door het brute incident schaafwonden heeft opgelopen en nu weer erge last heeft van rugklachten die veel eerder al waren genezen.

Een hoge politiefunctionaris heeft verklaard dat de agenten conform de geldende protocollen hebben gehandeld.

BEKIJK MEER GFC BIZAR NIEUWS: KLIK HIER