Politie Latour houdt man met één been aan die woning probeert binnen te dringen

GFC NIEUWSREDACTIE- De 34 jarige G.S. is na aangifte van zijn buurvrouw C.L. op 15 januari door de politie van Latour aangehouden op verdenking van poging tot woninginbraak.
De vrouw woont met haar 8-jarige dochter aan de Noordpoolweg. Tegen 05.30 uur van diezelfde ochtend werd ze wakker en liep ze naar één van de slaapkamers. Op de vloer trof zij stukjes hout aan die haar aandacht trok.
De PR van het KPS meldt dat de vrouw haar woning direct doorzocht en merkte op dat het kozijn van één van de ramen bij delen vernield was. Ze liep toen naar buiten en zag dat het ijzerwerk geforceerd was.
Aan de hand van de aangetroffen voetafdruk, waarbij het opvallend ging om de afdruk van slechts een linkervoet, leidde deze haar naar haar buurman G.S. die maar één been heeft.
Het vermoeden rees bij C.L. dat haar buurman heeft geprobeerd de woning binnen te dringen. De vrouw wendde zich direct tot de politie voor het doen van aangifte. De buurman werd opgespoord en aangehouden.
De verdachte ontkent het strafbaar feit te hebben gepleegd. Hij verklaarde bij de voorgeleiding dat een andere man het kan hebben gedaan.
Hij is opgesloten.