fbpx

Politie informeert over moord – en zelfmoordgeval Tawajariepolderweg

GFC NIEUWSREDACTIE- Een man deed vrijdag het politiebureau Santo Boma aan en hield de wetsdienaren voor dat aan de Tawajariepolderweg in het district Wanica (Suriname) een koppel vermoedelijk zelfmoord had gepleegd.

De politie begaf zich direct voor onderzoek naar de locatie en trof bij aankomst aan de Herman Breidelweg een grijs gelakte voertuig aan, waarin de 36-jarige Rupesh Soekha en de 24-jarige Sweta Hiralal zaten.

Rupesh gaf de politieambtenaren te kennen dat hij en zijn echtgenote Sweta een verdelgingsmiddel hadden ingenomen. Verder dat zij twee dagen terug ruzie hadden gekregen, waarna zijn echtgenote met de twee kinderen bij haar moeder haar intrek had genomen.

Daar hij zich niet kon verenigen met het besluit van zijn vrouw, haalde hij Sweta op 3 maart weer op bij zijn schoonmoeder. Hij bracht haar vervolgens naar het voormeld adres, alwaar hij zijn vrouw met een scherp voorwerp twee steken heeft toegebracht in haar onderbuik. Hierna hebben zij samen een hele fles verdelgingsmiddel gedronken.

OOK INTERESSANT
Havenbeheer Suriname wint de Port of the Year Competition

Sweta was niet aanspreekbaar en had aan haar rechter onderbuik een verwonding waaruit er bloed sijpelde. Ook werd er op de vloer van de auto waar de bijrijder zat een lege fles gevonden waarin het verdelgingsmiddel was.

Met een visum van de politie werd het echtpaar voor medische behandeling door familieleden vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.

Rupesh kwam kort daarna in de ziekeninrichting te overlijden, terwijl de vrouw enkele uren hierna ook de geest gaf.

Het voertuig van het echtpaar werd hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen.

Het voorlopige onderzoek heeft uitgewezen dat Rupesh onder dwang zijn echtgenote een cup van het verdelgingsmiddel heeft toegediend, waarna hij drie cups van het middel heeft leeggedronken.

De ontzielde lichamen van Rupesh en Sweta zijn afgestaan aan de nabestaanden.