fbpx

Politie informeert over fataal verkeersongeval Afobakaweg

GFC NIEUWSREDACTIE- Als gevolg van een eenzijdig verkeersongeval op 1 december aan de Afobakkaweg ter hoogte van de Marshallkreek in Suriname heeft een van de slachtoffers, de 37-jarige Elisabeth Valle Pons, op 8 december in het ziekenhuis het leven gelaten.

De politie van Brokopondo kreeg op 1 december de melding van een eenzijdige verkeersongeval aan de Afobakaweg ter hoogte van de Marshall kreek in het district Brokopondo en deed de locatie aan voor onderzoek.

Gebleken is dat Elisabeth en nog twee andere personen mede-inzittenden waren van een Toyata-busje dat door Donovan A. werd bestuurd. Zij kwamen vanuit de richting van Paranam en gingen naar de richting van de Afobaka stuwmeer.

Ter hoogte van Marshallkreek heeft de autobestuurder die vermoedelijk met een hoge snelheid reed geen links gehouden en geraakte op een bepaald moment van de weg. Het voertuig kwam vervolgens tegen een bergwand aan en sloeg daarbij over de kop.

BEKIJK OOK
Bewoners Esther Stichting zijn leefsitiutie meer dan zat

Donovan die in het bezit is van een geldig Surinaams rijbewijs verkeerde niet onder invloed van alcohol.

Zowel de automobilist als de drie mede-inzittenden die niet aanspreekbaar waren, werden ter verpleging afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, alwaar zij ter verpleging werden opgenomen.

Elisabeth is op 8 december in het ziekenhuis komen te overlijden. De autobestuurder en de twee andere mede-inzittenden zijn inmiddels al aanspreekbaar.

Het ontzielde lichaam van Elisabeth is door de politie voor obductie in beslag genomen. Het Noah-busje is eveneens hangende het onderzoek in beslag genomen.

Het onderzoek van dit verkeersongeval is overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Midden.