fbpx

Politie informeert over aanhouding drie roofverdachten, waaronder militair

GFC NIEUWSREDACTIE- Leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) in Suriname hebben op zondag 1 januari twee roofverdachten, van wie een hunner een militair is, in de directe omgeving van de Khiraweg aangehouden.

Gregory N. (37), die militair blijkt te zijn, werd overgedragen aan de Militaire Politie en de andere verdachte Baansing K. Alias Blakka (38) werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

De derde verdachte Guillerno T. (21) heeft zich in de middag van 2 januari op het politiebureau aangemeld en is direct in de boeien geslagen.

Dit drietal wordt ervan verdacht op zaterdag 31 december een man voor zijn woning aan de Khiraweg te hebben mishandeld, waarna het slachtoffer werd beroofd van een halsketting met hanger en vingerringen, allen van geel metaal.

De benadeelde deed van deze beroving aangifte bij de politie. Naar zeggen van de aangever zag hij kort voor de mishandeling en beroving een witgelakte voertuig voorbij rijden.

BEKIJK OOK
NGO’s ontvangen grants van Japan

De auto keerde in de weg en voor zijn woning werd hij bijna aangereden, waardoor hij de bestuurder toeschreeuwde beter uit te kijken in het verkeer.

De automobilist stopte en parkeerde het voertuig even voorbij zijn inrit langs de weg. Een der verdachte stapte uit de auto en zonder enige reden bracht hij de aangever een vuist toe in zijn gelaat, waardoor zij in een worsteling geraakten.

Een tweede verdachte stapte vervolgens uit en schoot zijn kompaan te hulp. Hij werd daarbij door de twee verdachten mishandeld en vervolgens beroofd van zijn gouden sieraden.

Na de daad reden de verdachten in volle vaart weg.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van Regio Midden. De buit is nog niet terecht.

De verdachten Baansing en Guillerno zijn door de politie in verzekering gesteld.