Moordenaar had mes nog in zijn hand waarmee hij zijn zus doodstak

GFC NIEUWSREDACTIE- Ferdinand Lieveld had bij aankomst van de politie het mes waarmee hij zijn zus doodstak nog in zijn hand.

De 70-jarige Ethel Lieveld is op 17 juni in haar woning aan de Gongrijpstraat, Paramaribo, middels steekverwondingen door haar 65-jarige jongere broer Ferdinand om het leven gebracht.

De PR van het KPS meldt dat de ingeschakelde politie van Centrum de vrouw nabij de keuken in een plas bloed aantrof. Zij was al overleden.

Uit het voorlopige politioneel onderzoek kwam naar voren dat de overledene vanaf de ochtenduren slecht gehumeurd was. Naar zeggen van een zus die eveneens daar woonachtig is, vermoedde Ethel dat er goederen uit haar kamer waren weggenomen.

Na enkele uren begaf het slachtoffer, de zus alsook de jongere broer zich afzonderlijk naar hun slaapkamers. Op een bepaald moment hoorde de zus een gestommel. Zij schonk er geen aandacht aan, omdat ze vermoedde dat de buren bezig waren met hun dieren. Toen zij kort daarna haar slaapkamer uitliep, zag zij haar zus Ethel in een plas bloed liggen.

De politie die was ingeschakeld, trof bij aankomst de verdachte aan. Het scherp voorwerp waarmee hij zijn zus Ethel enkele keren fatale steken had toegebracht op het lichaam hield hij nog in zijn hand.

Ferdinand werd gesommeerd het scherp voorwerp neer te leggen. De jongere broer werd vervolgens in de boeien geslagen en direct overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Overige berichten