fbpx

Politie: Doodgeschoten man stormde op BBS’er af met een mes

GFC NIEUWSREDACTIE- Het lid van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS’er), die zijn buurman doodschoot, was volgens een politiebericht genoodzaakt om vuurwapengeweld aan te wenden.

Bij een schietincident op 7 januari aan de Ojamastraat in het ressort Flora heeft de 39-jarige Revinio Ondaan ter plekke het leven gelaten.

De 42-jarige schutter Diego U., die BBS’er is, werd door het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) aangehouden en overgebracht naar het politiebureau Flora.

Ook het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) alsook politieambtenaren van het bureau Flora deden de locatie aan voor onderzoek.

Daarbij is geconstateerd dat het slachtoffer Revinio de buurt terroriseerde. Kort voor het schietincident ging Revinio op de hoek van de Oewana- en de Ojamastraat tekeer met een paar taxichauffeurs.

Terwijl hij de woning van de verdachte voorbij liep, schold hij zonder enige reden de verdachte uit, die op zijn erf bezig was in zijn auto. De BBS’er schonk geen aandacht aan Revinio, maar zei hem om door te lopen.

Op een gegeven moment begaf het slachtoffer zich op het erf van de BBS’er en gooide een steen op de man. Diego liep toen naar zijn balkon, terwijl het slachtoffer met een stuk hout stond en bedreigende uitlatingen deed naar de BBS’er toe.

BEKIJK OOK
Nickerie krijgt moderne Visaanlandingsplaats

De man ging vervolgens zijn woning binnen en kwam met zijn dienstvuistvuurwapen naar buiten. De buurman rende naar huis en bewapende zich met een scherp voorwerp.

De BBS’er deed de woning van Revinio aan om zijn moeder aan te spreken over het gedrag van haar zoon. Bij die gelegenheid kwam Revinio met het scherp voorwerp op de BBS’er af, die genoodzaakt was vuurwapengeweld aan te wenden.

De buurman werd geraakt met voor hem het noodlottige gevolg. Het ontzielde lichaam van Revinio is door de politie voor obductie in beslag genomen.

Het slachtoffer stond bij de politie van het bureau Flora bekend als een geweldenaar, aangezien hij al geruime tijd ruzie had met de buren. Door zijn terroriserend gedrag moest de politie meermalen bemiddelen.

Het dienstvuistvuurwapen van de verdachte is hangende het onderzoek ook in beslag genomen.

Hij is door de politie in verzekering gesteld.

Het onderzoek van deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.