fbpx

Poetin slaat G20-top Indonesië over vanwege vrees voor aanslag op zijn leven

GFC NIEUWSREDACTIE- De Russische president Vladimir Poetin zal de G20-top van volgende week in Bali, Indonesië, omdat hij volgens sommigen bezorgd is ver een mogelijke moordaanslag.

“De redenen waarom Poetin niet naar de G20 gaat, zijn ernstig”, zei de Russische politieke strateeg en Poetin-adviseur Sergey Markov volgens The Independent.

“Er is een grote kans op een moordaanslag op Poetin van de speciale diensten van de VS, Groot-Brittannië en Oekraïne.”

Markov suggereerde ook een scenario waarin Poetin tijdens de top wordt onderworpen aan “vernederende situaties”.

Rebekah Koffler, een voormalige DIA-inlichtingenofficier voor Russian Doctrine & Strategy en de auteur van “Putin’s Playbook: Russia’s Secret Plan to Defeat America”, vertelde Fox News Digital dat er tijdens zijn presidentschap meer dan een dozijn waarschijnlijke moordaanslagen op Poetin zijn geweest, en dat het altijd een mogelijkheid is.

Koffler voegde er echter aan toe dat elke suggestie dat de Amerikaanse of Britse inlichtingendienst dat complot zou uitvoeren “ongegrond” is en deel uitmaakt van een “Russische desinformatie” -campagne om een “excuus” te bedenken om het evenement te missen.

BEKIJK OOK
Poetin van plan 'nog eens 2 miljoen mensen te mobiliseren, waaronder 300.000 vrouwen'

“Mijn inschatting is dat er misschien andere redenen zijn waarom hij volgende week niet naar Bali gaat, mogelijk naast veiligheidsproblemen,” legde Koffler uit.

“Er zijn inlichtingenindicatoren die suggereren dat de Russen mogelijk een val opzetten in Kherson. Ze trekken zich terug om Oekraïense troepen te lokken en een bloedbad aan te richten. De Russen zijn misschien van plan om onmenselijke en barbaarse methoden te gebruiken, zoals RDD’s (radiologische verspreidingsapparaten) die algemeen bekend staan als ‘vuile bommen’ of ze kunnen een overstroming veroorzaken door de nabijgelegen dam aan te vallen. ”

Koffler zei dat Poetin waarschijnlijk in Rusland zal willen blijven gezien die controversiële methoden “in het geval dat de VS reageert met zijn eigen escalatie, zodat hij kritieke beslissingen kan nemen.”