Plantagebesturen Para bespreken vraagstukken met vp Brunswijk

GFC NIEUWSREDACTIE- Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft op zijn kabinet de voorzitters van de plantages van Para ontvangen.

De groep bracht een kennismakingsbezoek onder leiding van districtscommissaris Marlene Joden van Para.

Volgens Henry Ommen, voorzitter van de Federatie Para Plantages, was het voor de eerste keer in de geschiedenis dat een vp alle voorzitters van de plantages in een vergadering heeft ontvangen en naar hen luisterde.

Zowel de collectieve problemen en wensen van de federatie als ook die van elke plantage in het bijzonder zijn gepresenteerd.

Collectief kaartten de Paranen zaken aan zoals: de nog vast te stellen plantagegrenzen, boedelkwestie, ophalen van rivieren door Para voor de ontwatering en het dispuut tussen de Suralco en plantage Onoribo.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Al 80 transseksuelen binnen half jaar om het leven gebracht in Brazilië

Tevens wil de federatie dat alle eigendomsgronden van plantages, die ooit door de staat in concessie waren uitgegeven, terug in de boezem van de plantages.

Brunswijk heeft beloofd deskundigen aan het werk te zullen zetten om te werken aan de oplossingen van deze problemen. Na verloop van tijd zal hij weer praten met de groep, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Elviera Sandie, voorzitter van plantage Bersaba, is tevreden teruggekeerd.

Ze vond het bijzonder dat de vp 2,5 uur lang geconcentreerd naar de Paranen heeft zitten luisteren. De strijd die plantagebesturen al 20 jaar leveren voor wettelijke erkenning wil ze opgelost zien.

Bij ontwatering van Para zullen de gemeenschappen er zeker economische baat bij hebben. De uitgemijnde gebieden moeten ook tot ontwikkeling worden gebracht.

Dc Joden kijkt uit naar de resultaten die hieruit zullen voortvloeien.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten