Plan voor Surinaamse ambassade in Jeruzalem op losse schroeven

jerusalem 597025  340

GFC NIEUWSREDACTIE- Het omstreden plan van Suriname een ambassade te openen in Jeruzalem staat op losse schroeven.

Tijdens een tumultueuze parlementsvergadering is forse kritiek geuit. Vicepresident Ronnie Brunswijk zei dat er nog geen regeringsbesluit is, terwijl minister van Buitenlandse Zaken Albert Ramdin het voornemen maandag als een voldongen feit presenteerde.

“Ik zal op korte termijn met tekst en uitleg komen”, zegt minister Ramdin in een reactie aan de NOS. Hij laat in het midden wat de status van het plan is.

Suriname heeft nooit gesteld dat een ambassade geopend zal worden in Jeruzalem, Israël. De Surinaamse regering heeft op dit moment alleen maar een niet-residerende ambassadeur benoemd. Dit gaf Brunswijk op dinsdag 31 mei in De Nationale Assemblee als antwoord op vragen van parlementariërs.

De parlementsleden stelden vragen naar aanleiding van geluiden in samenleving al zou de minister van Buitenlandse Zaken nu op bezoek zijn in Israël om de mogelijkheid te bekijken een ambassade in Jeruzalem te openen.

OOK INTERESSANT
Dronken en verhitte mede-inzittende gaat tekeer met de politie tijdens verkeerscontrole en probeert weg te rijden met voertuig

Brunswijk verzekerde het parlement dat de regering rekening zal houden met de gevoelens van de Islamitische gemeenschap in Suriname als het gaat om de vestiging een post in Israël.