PL gedenkt moskeeën met 250 pakketten

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse politieke organisatie Pertjajah Luhur (PL), de partij met de sociale kracht, heeft op 4 april 250 pakketten verstrekt aan verschillende moskeeën ter ondersteuning van de heilige maand Ramadan.

Het voorzien van moskeeën van een levensmiddelenpakket is een jaarlijks terugkerend sociaal project van de PL, wat past in het context van de partij en de heilige maand Ramadan.

Partijvoorzitter Paul Somohardjo spreekt de hoop uit dat deze bijdrage van de partij helpt om de saamhorigheid onder de moskeeleden te bevorderen bij het ontvasten.

Verder smeekt hij dat de leden alle zegeningen en de kracht van Allah mogen krijgen om de maand ramadan succesvol af te ronden. Ook vraagt hij dat tijdens het vasten er in de dua’s meegenomen wordt voor een Suriname die sterker en beter uit de crisis komt.

Somohardjo onderstreept dat de partij de moskeeën elk jaar al jaren gedenkt tijdens de heilige maand Ramadan en niet alleen als zij in de coalitie zit. De bedoeling is om de moskeebezoekers tegemoet te komen in verband met de vastenmaand.

“De PL heeft vanaf haar bestaan elk jaar weer tijdens Ramadan een bijdrage geleverd aan de moskeeën middels het verstrekken van levensmiddelen, ongeacht zij in de oppositie zit of in de coalitie. “En dat is het verschil tussen ons en andere organisaties”, aldus Somohardjo.

OOK INTERESSANT
Nieuw onderzoekt toont aan dat 5 minuten lichaamsbeweging per dag je leven kan redden

Somohardjo geeft mee dat niet de inhoud belangrijk is, “maar de gedachte dat de partij meeleeft met de moslimbroeders en de moskeegangers.”

De partijvoorzitter zegt dat de realisatie van de schenking van de moskeepakketten te danken is aan de vrijwillige bijdragen van de partijleden en –sympathisanten en de gotong- rojong gedachte.

Hij vindt dat in deze moeilijke financiële situatie het meer dan ooit geboden is om samen te bundelen en de gotong-rojong-gedachte te koesteren en voort te zetten.

Donderdag zal Somohardjo de moskeeën in Nickerie gedenken.