fbpx

Pilot bewustwordingscampagne rondom elektronisch afval in Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- Stichting SITA is samen met Stichting Buurtwerk Latour (Stibula), The Community HUB, Support Recycling Suriname en Telesur met een pilot awareness campagne rondom elektronisch afval.

Tot eind van het jaar zijn er speciale inzameltonnen geplaatst bij Stibula, The HUB en de filialen van Telesur te Lelydorp en Noord.

In deze bakken kunnen bezoekers hun elektronisch afval deponeren waarna die gerecycled worden door het bedrijf Clear Packaging Suriname.

Het is de bedoeling de inzamellocaties te verruimen indien de pilot succesvol is. Support Recycling ondersteunt de pilot door het verlenen van deskundig advies over de inzameling en ophaal.

Elektronische afval is vooral een thema wegens de giftigheid en het kankerverwekkende van enkele substanties indien ze incorrect worden verwerkt. De giftige substanties in elektronisch afval kunnen lood, kwik en cadmium omvatten. De kankerverwekkende substanties in elektronisch afval kunnen pcb’s omvatten. Een typisch computerscherm kan meer dan 6% lood bevatten in gewicht.

BEKIJK OOK
Schietpartij te Waka Pasi, een persoon gewond

Doe jouw oude telefoons, tablets, iPads of laptops, game consoles, game controller of printers op de juiste manier weg. Doe ze in 1 van de inzamelbakken bij:
• Stibula aan de Tigristraat # 7 te Latour. Maandag tot vrijdag van 08.00 – 13.00 en 16.00 – 18.00
• The Community Hub aan de Ormosiastraat # 22, maandag tot vrijdag van 15.00 – 19.00
• Telesur kantoor Noord, maandag tot vrijdag van 07.00 – 15.00
• Telesur kantoor Lelydorp, maandag tot vrijdag van 07.00 – 15.00