Pg Paragsingh en twee rechters vandaag geïnstalleerd

GFC NIEUWSREDACTIE- In aanwezigheid van president Chan Santokhi vond vandaag de installatie plaats van Garcia Paragsingh tot procureur-generaal (pg) bij het Hof van Justitie (HvJ), Cynthia Klein-Jules als lid-plaatsvervanger van het HvJ en Eric Rudge als lid van het HvJ.

“Ik ben blij dat Iwan Rasoelbaks, president van het Hof van Justitie, in zijn toespraak heeft benadrukt dat het Openbaar Ministerie (OM) de tijd en ruimte heeft gehad om zijn werk te doen in aanloop naar de benoeming en installatie van de pg en de nieuwe leden van het HvJ,” zegt Santokhi.

OOK INTERESSANT
Chinese zakenelite overweegt sponsoring verkiezingscampagne Surinaamse partij DNL

Dit geeft volgens de president aan dat deze regering respect heeft voor de beginselen van de rechtstaat en zich niet mengt met zaken die te maken hebben met de rechterlijke macht.

“De uitdagingen waarmee het OM kampt en het tekort aan mankrachten zijn weer aan de orde gekomen. Samen met het OM zal ik werken aan het oplossen van de problemen, het inlopen van achterstanden en zorgen dat het Surinaamse volk blijft geloven in de rechtstaat,” aldus de president.

OOK INTERESSANT
Arbeider in Suriname gearresteerd voor verduistering van forse geldbedragen