Peuter verdrinkt in waterput

GFC NIEUWSREDACTIE- De zeventien maanden oude peuter Nalicho Haabo is op 19 januari na in een waterput te zijn gevallen overleden.

Dit geval vond plaats te Kwakoegron in Brokopondo.

De politie van Zanderij kreeg op 20 januari omstreeks 06.30 uur de melding van een bestuursopzichter die tewerkgesteld is in Brokopondo, dat een peuter de dag ervoor in een waterput was gevallen en het leven heeft gelaten.

De wetsdienaren koersten voor onderzoek naar het dorp. Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat de moeder van Nalicho, mevrouw L.H. op die bewuste middag omstreeks 13.00 uur een matras in haar woning had gelegd.

Daarop plaatste zij Nalicho en haar jongste kind van drie maanden oud om samen met hun een dutje te doen. Bij die gelegenheid viel zij in slaap, terwijl de voordeur van de woning openstond.

Het vermoeden bestaat dat het slachtoffer Nalicho op een bepaald moment wakker werd. Via de voordeur moet hij naar de achterzijde van het terrein zijn gelopen, waar hij dan in de waterput terecht kwam met voor hem het noodlottige gevolg.

De waterput was reeds enkele maanden gegraven voor het opzetten van een toilet.

De arts stelde officieel de dood van het kindje vast. Het vermoeden bestaat dat Nalicho door verdrinking is komen te overlijden. De politie heeft geen tekenen van een misdrijf geconstateerd.

Het ontzielde lichaam van de peuter is afgestaan aan de nabestaanden.

Overige berichten