Paul Somohardjo ‘dwingt’ ondernemers om prijzen van levensmiddelen te verlagen! Prijzenoorlog op komst?

GFC NIEUWSREDACTIE- De toppoliticus en voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL) Paul Somohardjo ‘dwingt’ ondernemers in Suriname om de prijzen van belangrijke levensmiddelen te verlagen.

Bronnen beweren dat er een prijzenoorlog wordt ontketend.

GFC Nieuws verneemt van meerdere winkeliers in Paramaribo, Nickerie, Marowijne evenals andere ondernemers, dat er momenteel, mede door acties van Somohardjo, sprake is van lichte reducties van prijzen van sommige levensmiddelen die frequent door consumenten worden aangeschaft.

“De acties van Paul Somohardjo hebben tot gevolg dat importeurs en winkeliers veel meer concurrentie krijgen door de veel lagere tarieven die hij hanteert in onder meer de volkswinkels”, vertelt een winkelondernemer aan GFC Nieuws.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Als je binnenkort komt te overlijden door het C- virus is dat je eigen schuld

Nu de topman van de sociale partij die nooit slaapt er alles aan doet om zoveel mogelijk alles zelf te importeren, worden een heleboel onnodige schakels die zorgen voor additionele prijsverhogingen uit de weg gegaan, is de uitleg.

“Somohardjo zal naar alle waarschijnlijkheid op korte termijn op veel grotere schaal uit het buitenland gaan importeren, alle onnodige tussenpersonen uitschakelen en rechtstreeks gaan leveren aan het volk”.

“Hij gaat hiermee de ABOP – PL – volkswinkels en wellicht ook landelijk andere winkels voorzien van levensmiddelen die dan tegen veel lagere tarieven kunnen worden verkocht. De prijzen in de volkswinkels zijn nu al veel lager en die trend naar lagere prijzen zal worden voortgezet”.

“Uiteindelijk zal dat tot gevolg hebben dat andere ondernemers geen andere mogelijkheid meer hebben dan ook hun eigen tarieven naar beneden bij te stellen”, voorspelt een Chinese winkelier in Paramaribo- Noord.

Bronnen dichtbij de sociaal krachtige partijleider laten weten dat Somohardjo regelmatig aan het brainstormen is met relevante nationale en internationale actoren om na te gaan op welke wijze producten goedkoper in de winkels gebracht kunnen worden.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Mannen lopen zeer groot gevaar wanneer ze omgaan met gewiekste vrouwen

Hij zou zich volgens insiders enorm ergeren aan de hoge prijzen en de nare gevolgen die dat heeft voor de samenleving.

De toppoliticus zou daarom ‘coûte que coûte’ ervoor willen zorgen dat de prijzen in Suriname zo snel mogelijk omlaag gaan.

De voormalige parlementsvoorzitter en minister van sociale zaken zou zelfs zo ver willen gaan om een prijzenoorlog op gang te brengen die verlichting moet brengen voor het arme volk.

GFC vroeg Paul Somohardjo zaterdagmiddag of dat inderdaad het geval is.

“Ik wil het woord prijzenoorlog niet in de mond nemen. Ik geef wel toe dat ik alles er aan zal doen om te bewerkstelligen dat de prijzen van levensmiddelen omlaag gaan en dat er zo meer financiële bestedingsruimte wordt gecreëerd voor de Surinaamse gemeenschap”, aldus Somohardjo tegenover GFC.

BEKIJK MEER GFC BIZAR NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten