fbpx

Als je binnenkort komt te overlijden door het coronavirus is dat waarschijnlijk je eigen schuld

INGEZONDEN- Het is nu meer dan duidelijk dat de Surinaamse regering zich heeft voorgenomen om de ingrijpende maatregelen die waren ingesteld om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, langzaam maar zeker te versoepelen.

En terecht!

Het heeft namelijk geen enkele zin om haast de hele bevolking maandenlang op te sluiten in hun huis terwijl velen op “vrije dagen of uren” de maatregelen weer massaal negeren. Het is dweilen met de kraan open.

Nota bene worden mensen die zich wel houden aan de voorschriften nodeloos gedupeerd door de verplichte opsluitingen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Afslanksysteem Constantin werkt het beste volgens Amerikaans wetenschappelijk onderzoek

Een ieder weet intussen welke stappen moeten worden ondernomen om zichzelf en anderen te beschermen tegen een infectie.

Diegenen die zich niet willen houden aan de coronaregels, 2 meter afstand bewaren, binnenruimtes goed ventileren, N95/FFP2 mondkapjes gebruiken bij hoogrisico situaties, handen reinigen, moeten zelf instaan voor de gevolgen. Een ieder is verantwoordelijk voor z’n eigen gezondheid.

BEKIJK OOK
Ministerie Volksgezondheid stelt onderzoek in naar omstandigheden bij overlijden kind op Spoedeisende Hulp AZP

De regering heeft bovendien een ieder in de gelegenheid gesteld om twee keer een gratis prikje te halen om zich zo meer weerbaar te maken tegen het virus.

Niemand is verplicht. Maar wie niet wil prikken en zich bezig wenst te houden met allerlei onzin complottheorieën moet zelf voor de gevolgen instaan en geen last vormen voor de rest van de gemeenschap.

Als je binnenkort komt te overlijden door COVID, is dat meestal je eigen schuld en niet die van de beleidsmakers, artsen of verpleegkundigen. Ga je prikjes halen voordat het te laat is en blijf je houden aan de coronaregels!

‘You are responsible for yourself’.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]