Partner ingesloten mediaman Nazerali maakt zich ernstig zorgen: in Suriname is alles verdraaid

AANHOUDING NAZARALI

GFC NIEUWSREDACTIE- Koelsoem Hassankhan, de partner van mediaman Mones Nazerali die dinsdag door de politie van Nickerie (Suriname) in verzekering is gesteld, is niet te spreken over de handelingen van de politie.

Nazerali meldde zich dinsdagmorgen rond 10.00 uur aan bij de politie van Nickerie met zijn partner. De vrouw moest buiten het politiebureau wachten en kreeg geen informatie van de politie over het verloop van het verhoor.

Na uren voor het bureau te hebben gewacht, ging zij naar huis. Ze belde hierna een paar keer naar het politiebureau voor informatie, maar moest afwachten.

Uiteindelijk vernam ze uit mediaberichten dat haar partner was overgebracht naar Coronie voor verhoor en in Wageningen was ingesloten.

De vrouw is ernstig bezorgd, omdat Nazerali diabeet is en om de zoveel uren iets moet nuttigen. Hij werd dinsdagavond in het ziekenhuis opgenomen, nadat zijn gezondheidstoestand verslechterde. “Laat er iets gebeuren met mijn man in de gevangenis, dan gaan zij alle kosten dekken. Mocht het zijn dat ik een dag geen koperencent heb, moeten zij levensmiddelen voor mij kopen. Alles in Suriname is helemaal verdraaid,” zegt de vrouw.

OOK INTERESSANT
Recordhoge temperaturen teisteren Suriname

Intussen heeft de Public Relations van het Korps Politie Suriname vanmorgen gemeld dat de 54-jarige Nazerali is aangehouden, omdat er door de Regiocommandant van Regio-West, de Commissaris van politie Hemantkoemar Sardjoe en de waarnemend Gewestelijke Politie Commandant van Nickerie, Inspecteur Daphne Lieveld, recentelijk aangifte is gedaan van verstoring van de openbare orde, lasterlijke aanklacht, belediging ambtenaar, valselijke verdenking, belediging, verspreiding beledigend geschrift, smaad, smaadschrift en laster.

Het onderzoek in deze zaak wordt verricht door de Recherche van Regio-West met aansturing van een onafhankelijke Hulpofficier van Justitie.

Nazerali blijft in het belang van het onderzoek in de gevangenis.