fbpx

Parlement laat zich informeren over Afghaanse vluchtelingen

GFC NIEUWSREDACTIE- De Nationale Assemblee in Suriname heeft zich laten informeren over vluchtelingen in de context van mensenrechten; de opvang van Afghanen in het land.

Sardhanand Panchoe heeft hierover een presentatie gegeven op verzoek van de parlementaire commissie mensenrechten.

Panchoe is oud-docent internationaal recht op de universiteit van Suriname en ex hoofdambtenaar op het ministerie van Justitie en Politie.

Deze deskundige is gespecialiseerd in privaat- en internationaalrecht met een trackrecord van internationale ervaringen bij de Verenigde Naties (VN).

In zijn presentatie heeft hij het onder andere gehad over de rechten van vluchtelingen in een land en de situatie in Afghanistan. Er zijn circa 24 miljoen Afghanen die momenteel in een kritische situatie verkeren.

BEKIJK OOK
Ramdin maakt G20 deelgenoot van energieagenda Caricom

Naast Panchoe heeft Gaytrie Tilak- Ammersing ook haar zienswijze gedeeld met het college. Zij heeft internationaal publiekrecht gestudeerd met als specialisatie mensen- en vluchtelingenrecht.

Tijdens haar toespraak is ze ingegaan op het belang van een uitgestippeld beleid, wanneer een land over gaat om asiel te verlenen aan vluchtelingen en de meerwaarde die de groep heeft voor het land.

Deze workshop is één van de agenda punten van de commissie.