Parlement keurt Herstelplan goed

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Herstelplan 2020-2022 is met algemene 32 stemmen aangenomen rond kwart voor drie in de ochtend.

De NDP-fractie heeft zich onthouden van stemmen.

Met de goedkeuring heeft DNA de regering mandaat gegeven om het Herstelplan uit te voeren.

Voor aanvang van de stemming heeft de voorzitter van het parlement, Marinus Bee, een beroep gedaan op alle 51 parlementariërs om buiten partijsfeer te denken en het land op de eerste plaats te zetten. “We hebben een verantwoordelijkheid om samen de regering te ondersteunen.”

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: De dag waarop je dood gaat heb je al zelf afgesproken voordat je werd geboren, zeggen NDE’ers

Namens de NDP-fractie zei Ashwin Adhin dat elke regering het recht heeft op haar eigen wijze een herstelplan uit te voeren. Er zijn zaken in het plan waar de NDP het niet eens mee is.

Ook de gang naar het Internationaal Monetair Fonds wordt niet ondersteund. Hoewel op diverse punten de NDP het niet eens is, is besloten om niet tegen te stemmen.

Ook fractieleider Rabin Parmessar vulde aan dat de regering de ruimte krijgt een eigen plan uit te voeren. Hij zei dat in nationaal belang met elkaar samengewerkt wordt en wenst de regering het beste toe voor heil van land en volk.

De NDP-fractie was ingenomen met de houding van de president, waarbij er geen verwijten zijn gemaakt, maar opgeroepen is om samen de job te klaren.

BEP-fractieleider Ronny Asabina memoreerde de oproep van de president voor een coöperatieve opstelling.

Hoewel het Herstelplan volgens hem hiaten heeft, wil de BEP de regering geen strobreed in de weg leggen om het Herstelplan uit te voeren om de economie gezond te maken.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Politie vindt ISIS-materiaal in huis van moordenaar die vooral vrouwen om het leven wilde brengen

NPS-fractieleider Gregory Rusland merkte op dat het Herstelplan een voorwaarde is voor herstel van de economie. De handen moeten ineen geslagen worden.

De voorzitter van de Commissie van Rapporteurs, Asiskoemar Gajadien, heeft de regering opgeroepen om onder ander kwetsbare groepen in de samenleving te blijven ondersteunen zoals dat is uitgezet in het Herstelplan, de wisselkoers te stabiliseren en te bezuinigen op de ministeries zonder dat het werk aldaar in gedrang komt.

President Chandrikapersad Santokhi voerde aan dat alle Surinamers nodig zijn.

Hij zal alle politieke partijen die vertegenwoordigd zijn in De Nationale Assemblee uitnodigen om deel te nemen in de monitoring en uitvoering van het Herstelplan. Deskundigen van alle partijen zijn welkom.

De vergadering is rond 03.00 uur verdaagd naar een nader te bepalen datum. Dan zullen de zeven moties die ingediend zijn worden behandeld.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten