fbpx

Paris Hilton doodsbang toen Harvey Weinstein haar volgde naar badkamer en met geweld moest worden verwijderd door beveiliging

GFC NIEUWSREDACTIE- Paris Hilton heeft zich opengesteld over een verontrustende ontmoeting die ze had met filmproducent Harvey Weinstein toen ze nog maar 19 jaar oud was.

Het incident vond plaats op het filmfestival van Cannes in 2000, waar Weinstein Hilton benaderde nadat hij hoorde dat ze acteur wilde worden.

“Ik was een tiener, dus ik was onder de indruk van hem. Ik dacht: ‘Oh mijn god, Harvey Weinstein is zo cool!’ en hij zei: ‘Nou, we zouden een vergadering moeten hebben. Je kunt naar mijn kamer komen en scripts lezen,’ zei ze. “En ik wilde gewoon niet gaan, dus ik ben nooit gegaan.”

De volgende dag, op het amfAR-gala – waar Weinstein de gastheer van was – benaderde hij Hilton opnieuw voor een veel verontrustender incident dat haar ‘bang’ maakte.

Hilton zei dat Weinstein agressief tegen haar werd en haar volgde naar de vrouwentoiletten terwijl hij schreeuwde: “Wil je een ster zijn?”

“Ik ging naar de badkamer en toen volgde hij me”, zei ze. “Hij probeerde de deur te openen, hij hamerde op de deur en bonkte erop. En ik deed er niet aan open, want ik had zoiets van: ‘Waarom wil je hier binnenkomen?’ En ik zou het gewoon niet openen.”

Weinstein werd uiteindelijk met geweld uit de badkamer verwijderd, waarbij Hilton eraan toevoegde: “De beveiliging kwam en droeg hem letterlijk weg en hij zei: ‘Dit is mijn feest’, gek worden. Ik werd er bang van.”

BEKIJK OOK
Meta ontslaat nog eens 10.000 werknemers

Hilton gaf verder toe aan de publicatie dat ze op dat moment al geruchten had gehoord over het gedrag van Weinstein en legde uit dat hij “iemand was die zo machtig was in Hollywood waar iedereen doodsbang voor was.”

En ze koos ervoor om om deze reden te zwijgen over haar beproeving op dat moment. Hilton vertelde: “Ik dacht: ‘Ik wil niet dat mensen boos op me worden omdat ze iets zeggen’, omdat het gewoon een bekend iets was. Hij was gewoon zo en mensen zeiden: ‘Oké, knijp een oogje dicht.'”

Donderdag werd Weinstein veroordeeld tot nog eens 16 jaar cel.

Het kwam twee maanden nadat een jury hem schuldig had bevonden aan gedwongen orale copulatie, seksuele penetratie door een vreemd voorwerp en gedwongen verkrachting.

De geschiedenis van de filmmagnaat van seksueel misbruik, intimiderende en verkrachten van vrouwen in de industrie werd voor het eerst onthuld door de New York Times en de New Yorker in 2017.

Het waren deze beschuldigingen die leidden tot de explosie van de #MeToo beweging, en sindsdien hebben meer dan 90 vrouwen Weinstein publiekelijk beschuldigd van seksueel wangedrag.