fbpx

Wordt voortvluchtige Gillmore Hoefdraad toch nog gepakt?

INGEZONDEN- De voortvluchtige voormalige Surinaamse minister van Financiën Gillmore Hoefdraad die onder meer wordt verdacht van oplichting, verduistering en het overtreden van de anti- corruptiewet loopt nog steeds vrij rond.

Maar hoe lang zal dat nog het geval zijn?

Het is de afgelopen twee weken opvallend stil rond de opsporingszaak van deze ex- topman die voor zover bekend nog steeds niet officieel geplaatst is op de Interpol- lijst. Dit zal  waarschijnlijk wel elk moment gebeuren, zodra de beoordeling helemaal is afgerond.

Maar zijn de Surinaamse inlichtingendiensten in samenwerking met internationale collegae al die tijd niet in staat geweest om zelf informatie te verzamelen die ertoe kan bijdragen de schuilplaats van Hoefdraad te lokaliseren?

Het toevoegen van deze verdachte, hij is nog niet schuldig bevonden door een onafhankelijke rechter en is tot op dat moment onschuldig, aan de opsporingslijst van Interpol biedt geen enkele garantie tot zijn aanhouding.

Het is een taak van de Surinaamse Justitie in samenwerking met relevante actoren om alles in het werk te stellen Hoefdraad op te sporen zodat hij zich komt verantwoorden voor de rechter.

BEKIJK OOK
Lijk van 46-jarige man die van brug sprong geborgen

Op basis van de geringe informatie die wordt vrijgegeven door onze diensten hebben echter velen het vermoeden dat er geen schot in de zaak zit en dat Hoefdraad mogelijk de rest van zijn leven als vrij man verder zal doorbrengen.

Het zou de Surinaamse Justitie sieren om in ieder geval de samenleving regelmatig te informeren, indien dat niet ongelegen is voor het onderzoek, over de stand van zaken. Onder meer of er al indicaties zijn waar hij zich schuilhoudt of heeft gehouden.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Ingezonden| Prijscontrole en valutaomzetting geen oplossing