fbpx

Overvolle slaapzalen, geen spoeltoiletten en wormen in voedsel in Indiase iPhone-fabriek

GFC TECHNOLOGIEREDACTIE- Voor vrouwen die iPhones assembleerden in een Foxconn-fabriek in het zuiden van India, waren overvolle slaapzalen zonder spoeltoiletten en voedsel dat soms vol zat met wormen, problemen die moesten worden doorstaan.

De dames kwamen echter niet op voor hun problemen omdat ze dachten dat de situatie niet zou veranderen.

Toen onrein voedsel meer dan 250 van de arbeiders ziek maakte werd er echter op 17 december een stil protest georganiseerd. De fabriek waar 17.000 mensen werkten kwam stil te liggen.

Reuters beschrijft een grimmig beeld over de leef- en werkomstandigheden bij Foxconn, een bedrijf dat centraal staat in de toeleveringsketen van Apple.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Mannen klagen over ‘makkelijk’ vrouwenleven: 21-jarige ontvangt maandelijks €2000 en hoeft daarvoor alleen te appen met suikeroom

Zij spraken met zes vrouwen die werkten in de Foxconn-fabriek in de buurt van Chennai. Allemaal vroegen ze om niet bij naam genoemd te worden uit angst voor represailles op het werk of van de politie. Dat schrijft Independent.

BEKIJK OOK
CEO heeft biologische leeftijd met minstens 5 jaar verminderd door medisch programma van ruim $ 2 miljoen

Arbeiders sliepen op de grond in kamers, die tussen de zes en 30 vrouwen huisvestten, zeiden vijf van deze werknemers. Twee werknemers zeiden dat de ruimte waarin ze woonden toiletten had zonder stromend water.
“Mensen die in de appartementen, hadden altijd een of andere ziekte – huidallergieën, pijn op de borst, voedselvergiftiging”, vertelde een andere werknemer, een 21-jarige vrouw die de fabriek na het protest verliet, aan Reuters.

Apple en Foxconn zeiden woensdag dat ze ontdekten dat sommige slaapzalen en eetzalen die werden gebruikt voor werknemers in de fabriek niet voldeden aan de vereiste normen.

De faciliteit is gesloten en zal Apple ervoor zorgen dat aan de strenge normen wordt voldaan voordat de fabriek heropent, zei een woordvoerder van Apple.