fbpx

Overheidspanden Paramaribo worden aangepakt

GFC NIEUWSREDACTIE- Paramaribo als bestuurs- en economisch centrum, maar ook als centrum voor toerisme verdiend bijzondere aandacht.

Dit zei vicevoorzitter Dew Sharman van het Surinaams parlement bij de ceremoniële oplevering projecten (Bouw- en stedenbouwkundige werken) op 14 december te Fort Zeelandia.

Het ministerie van Openbare Werken heeft het startsein gegeven voor de renovatie van zeventien overheidspanden. Daarnaast zijn op dezelfde dag ook panden (deels) opgeleverd.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Kans op slechte uitkomst operatie groter wanneer de patiënt vrouw is en chirurg een man

“Elk gebouw dat er straat heeft een historie, een verhaal, maar ook een boodschap. We behoren ervoor te zorgen dat het gezicht representatief is. In alle gebouwen wordt er gewerkt en geproduceerd”, zegt de vicevoorzitter aan de aanwezigen. De overheidspanden dragen allemaal bij aan de ontwikkeling van het land.

BEKIJK OOK
e-Governance Academy of Estonia zal CBB ondersteunen bij digitalisering registratieprocessen

De vicevoorzitter is ingenomen met het feit dat in de periode van crisis, het ministerie in staat is prioriteiten te stellen. Hij doet het beroep op de mensen die betrokken zijn bij het project zich te houden aan de deadline.

Roy Mohan, lid van de vaste parlementaire commissie van Openbare Werken is ook ingenomen met het herstel en renovatie van staatsgebouwen. “Als je ergens gehuisvest bent, dien je het te onderhouden, anders wordt je dakloos. De stad is ons gezicht, laten we het mooi maken”, zegt lid Mohan.

Het lid vindt het jammer dat de panden op de Unesco lijst er zo verwaarloosd uit zien.