Overheidsbegroting goedgekeurd door coalitie en BEP-fractie

GFC NIEUWSREDACTIE- Rond half twee in de vroege ochtend van 26 juni heeft De Nationale Assemblee (DNA) goedkeuring gegeven aan de Wet Staatsbegroting met 32 stemmen voor en 15 tegen.

De coalitie- en de BEP-fractie hebben vannacht vóór de begroting 2021 gestemd. De NDP-fractie stemde tegen omdat volgens haar de begroting onrealistisch is en de inkomsten rooskleurig zijn voorgesteld.

Hoewel volgens de gewijzigde begroting een tekort van SRD 5.255 miljoen is opgebracht, is het volgens de NDP, die verwijst naar een verklaring van de Vereniging van Economisten in Suriname, SRD 7.7 miljard.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Man omgebracht door politie die hij eerder hielp

BEP-fractieleider Ronny Asabina merkte op dat het om de eerste begroting is van de regering. Hoewel de BEP-fractie niet in een hoerastemming is over de begroting, continueert ze haar ‘gedoog-opstelling’. Op grond hiervan wordt er meegewerkt om de begroting goed te keuren.

NDP-fractieleider Rabin Parmessar voerde aan dat er nog veel onduidelijkheden zijn in de begroting. Zo is de verhoging van de energietarieven niet doorberekend in de begroting.

President Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk hebben aangegeven dat er meer tijd nodig is om de nieuwe tarieven door te rekenen, maar er komt een drastische verandering, waarbij mensen zullen betalen wat ze verbruiken.

De president denkt dat dinsdag consensus wordt bereikt over de nieuwe tarieven.

Santokhi en Brunswijk benadrukten dat er geluisterd is naar het volk en de voorgestelde verhoging is teruggenomen.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten