fbpx

Overgroot deel mensen in Suriname ondeskundig en gaat amateuristisch te werk

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Veel mensen die wonen in Suriname voeren hun werk niet naar behoren uit.

Er is dikwijls sprake van amateurisme en het afleveren van slordig werk. Dat geldt voor Surinamers die actief zijn in haast alle segmenten.

Dat laat de Surinaamse auteur en criticus R. Pinas aan GFC Lifestyle in Den Haag weten.

“Automonteurs, timmerlui, loodgieters, tegelleggers, maar ook degenen die werken in de gezondheidszorg, het onderwijs, administratieve krachten, noem het maar op, de meesten van hen zijn laconiek, ondeskundig en leveren vaak prutswerk af”, legt hij uit.

“Een heleboel verdiepen zich nauwelijks of helemaal niet in de voor hen relevante materie, hebben geen diploma’s of speciale opleidingen gevolgd, maar durven zichzelf wel als vaklui en zeer deskundig te classificeren. Terwijl het amateurisme en de onwetendheid er bij de meesten vanaf straalt”, vervolgt de criticus.

OOK INTERESSANT
Alarmerende uitkomst studie: veel meer kanker onder piloten en grondpersoneel

Volgens zijn zeggen zie je dezelfde problematiek ook terug bij de leden van de regering.

“Ook binnen dit kliekje kom je een heleboel zwakke figuren tegen die pretenderen geschoold te zijn, kennis van zaken te hebben en accuraat te werken”.

“Maar in de praktijk valt het bitter tegen en blijkt steeds weer dat ze goed weten te knoeien en geen bal afweten van de meest eenvoudige zaken”, aldus zijn mening.