Ouders zieke Arush vragen om voor hem te bidden, het gaat even niet zo goed met hem

GFC NIEUWSREDACTIE- De gezondheidssituatie van de 5-jarige Arush Lachan houdt heel Suriname en een deel van Nederland al een tijdje bezig.

Sinds zijn geboorte heeft Arush een afwijking waarvoor er een drain is geplaatst in zijn hoofd.

De afgelopen jaren is Arush veelvuldig geopereerd in Paramaribo. Recent is er echter weer een ontsteking ontstaan en hebben de ouders het vertrouwen in de huidige specialist in Suriname opgezegd.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Hersenen babytje beschadigd nadat artsen elektrode op zijn hoofd plaatsten in baarmoeder om te controleren of hij ‘gezond’ is

Het was de wens van de ouders dat hun zoontje gezien en geopereerd zou worden in Nederland.

Hij kon begin juli, mede dankzij donaties uit Suriname en Nederland naar Nederland voor medische hulp en is inmiddels geopereerd. Het ging heel goed met hem.

Maar donderdag verslechterde zijn situatie en vraagt de familie om voor het kindje te bidden.

“ Helaas hebben we na 3 voortvarende weken een tegenslag gekregen. Door de vele operaties en infecties waren helaas ook verklevingen in Arush zijn hersenkamers.

Hierdoor moest er middels een endoscopische operatie deze verklevingen verholpen worden.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Moeder weigert levensreddende niertransplantatie voor dochter (2)

“Het is goed gegaan maar, we gaan weer een zware periode in. Als dit niet goed gaat werken moet Arush toch een drain krijgen. Maar als iedereen meehelpt met bidden moet het lukken om zonder drain verder het leven in te gaan.

“Tot dusver reageert hij goed . We zijn nu aan het “challengen”. Dit is dat we zijn hersenen als het ware dwingen om zelf de opname van het hersenvocht te doen.

Arush ligt dus opnieuw in het ziekenhuis en de komende tijd moet blijken hoe zijn lichaam het oppakt,” aldus de ouders op hun Facebook-pagina.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten