fbpx

Oudere vrouw, 78, op listige wijze beroofd door man die zich voordeed als parkeerwachter

GFC NIEUWSREDACTIE- Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) en de Recherche van Regio Paramaribo in Suriname hebben de 32-jarige verdachte Gregory M. voor diefstal in het ressort Latour aangehouden.

Een 78-jarige vrouw deed op 26 januari aangifte van diefstal uit haar voertuig van grote geldbedragen in U$ en euro op het politiebureau Munder.

De vrouw verklaarde aan de wetsdienaren dat zij haar auto aan de Abraham Samsonstraat had geparkeerd. Bij die gelegenheid werd haar aandacht afgeleid door een zogenoemde parkeerwachter die haar aangaf dat zij tegen het voertuig dat naast haar stond geparkeerd, was aangekomen.

Zij stapte uit om zulks te controleren en op dat moment liep een andere man naar de bestuurderszijde van het voertuig, die vervolgens er vandoor ging met een tas inhoudende de voornoemde geldbedragen. Na de daad verlieten beide mannen in een gereedstaande voertuig de plek.

OOK INTERESSANT
Bezoek Franse delegatie aan het Openbaar Ministerie

Na uitgewerkte informatie kwamen drie verdachten in beeld. De verdachte Gregory werd op 10 februari opgespoord en aangehouden.

Tijdens het onderzoek werd hij geconfronteerd met een zaak van het jaar 2022, waar er op camerabeelden duidelijk te zien is hoe hij een tas inhoudende een geldbedrag, een vuistvuurwapen en belangrijke documenten heeft weg genomen.

De verdachte Gregory is door de politie in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van zijn twee kompanen wordt gewerkt.