Oppositie optimistisch ondanks uitstel olie-inkomsten na 2028

Olie industrie

GFC NIEUWSREDACTIE- Volgens de laatste berichten zal Suriname naar verwachting pas na 2028 mogelijk significante  inkomsten genereren uit de olie-industrie. Dit heeft gemengde reacties opgeleverd, vooral vanuit de oppositie.

Het feit dat de eerste inkomsten pas in 2028 zullen binnenstromen, wordt gezien als een tegenslag voor de regering.

Oppositiepolitici in Suriname merkten in gesprek met GFC ironisch op: “Bouterse kreeg de kans niet om de off- shore olie-inkomsten te beheren en nu zal ook Santokhi die kans missen. God zij dank!”

Ze geven verder aan: “Dit is dubbelzijdig. Enerzijds is het een tegenvaller omdat we nu nog langer moeten wachten op een versnelde economische groei.”

“Anderzijds biedt het een gelegenheid voor het Surinaamse electoraat om oude, corrupte politieke partijen die keer op keer falen in goed bestuur, af te wijzen bij de stembus.”

De oppositie benadrukt echter dat dit een moment moet zijn voor kleinere, integere politieke partijen om hun beleid te baseren op weloverwogen, realistische ontwikkelingsvisies, in plaats van de schadelijke patronagestrategieën die eerder zijn aangenomen door de heersende politieke klasse.

OOK INTERESSANT
Lerarenbonden in Suriname eisen gesprek met minister over onderwijskwesties

Ze besluiten met een hoopvolle noot: “Het is tijd dat goed bestuur een echte kans krijgt in Suriname, vrij van de beperkingen van het oude politieke establishment dat de vooruitgang van ons land in de weg heeft gestaan.”