fbpx

Oppas achter slot en grendel: baby sterft ten gevolge van schedelbasisfractuur

GFC REDACTIE NIEUWS- Een 32-jarige man komt hoogstwaarschijnlijk nooit meer vrij door wat hij een 1-jarige baby in november vorig jaar heeft aangedaan.

De Amerikaan uit de staat Washington was belast met de oppas van een overleden jongen die onder zijn hoede overleed.

“Ik was in slaap gevallen. Toen ik wakker werd was de baby al dood”, vertelde Eric B. aan de politie.

eric boudreau | GFC

De verdachte had de avond voor de gebeurtenis een optreden met zijn band en verkeerde onder invloed.

Hij zou het levenloos kind onderaan de trap hebben aangetroffen en belde de moeder op. Medische hulp in het hospitaal kon het kleintje niet meer redden.

Sectie wees uit dat het slachtoffer een schedelbasisfractuur had. Verder stelden specialisten meerdere bloedingen, kneuzingen en snijwonden vast.

OOK INTERESSANT
Man geobsedeerd door getrouwde vrouw snijdt haar keel door omdat echtscheiding te lang duurt

“Deze verwondingen kunnen niet zijn veroorzaakt door een val van de trap”, vertelde openbaar aanklager Cailen Cecil vrijdag.

Opmerkelijk is dat de vader van de jongen twijfels had over de houding en het gedrag van de verdachte, maar het ‘liet gaan’ omdat hij anders te laat op werk zou komen. Toen hij op zijn werk kennis nam van het incident en zich haastte naar het ziekenhuis werd hij echter alsnog ontslagen.

Eric B. zou de nacht voor de gebeurtenis een optreden hebben gehad met zijn band en onder invloed zijn van meerdere verdovende middelen, waaronder alcohol en marijuana. Naar zijn zeggen was hij in ‘heldere staat’ om voor de baby te zorgen.

De man wordt aangeklaagd wegens moord.

Foto baby ter illustratie.