Oplichters richten hun peilen nu op seniorenburgers, belangenorganisatie roept op tot waakzaamheid

vrouw oud bejaard

GFC NIEUWSREDACTIE- Seniorenburgers in Suriname moeten waken voor oplichters, want de die hebben hun pijlen nu gericht op 60-plussers.

“Deze schurken doen zich voor als leden van de Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) en nemen persoonlijke gegevens van seniorenburgers en ik weet echt niet wat zij zullen doen met deze gegevens,” zegt voorzitter Renate Wouden van BBGO, die belast is met de registratie van seniorenburgers, die binnenkort in aanmerking komen voor een toelage van de overheid.

De voorzitter heeft in de afgelopen dagen al van twee gevallen gehoord, waarbij seniorenburgers in Paramaribo en in Nickerie zijn benaderd door vreemden om hun persoonlijke gegevens te geven voor de registratie om in aanmerking te komen voor de toelage.

OOK INTERESSANT
Urgente multinationale veiligheidsmissie naar Haïti

“Deze schurken hebben wel geen geld gevraagd aan de seniorenburgers, dus ik weet echt niet wat deze mensen zullen doen met de persoonlijke gegevens van de 60-plussers.”

Volgens de voorzitter is zij serieus bezig met de ministeries van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en Financiën en Planning om de laatste zaken in orde te krijgen. Binnenkort worden de registratieperiode en – plekken bekend gemaakt.

OOK INTERESSANT
Opmerkelijk prijsverschil tussen Surinaams en Nederlands sinaasappelsap

Seniorenburgers die alleen AOV ontvangen zullen als toelage SRD 1000 ontvangen, 60-plussers die een pensioen ontvangen tot en met SRD 250 zullen een toelage van SRD 750 krijgen, terwijl seniorenburgers die een pensioen van SRD 500 ontvangen een toelage van SRD 500 krijgen. Zij die een pensioen ontvangen van SRD 750 krijgen een toelage van SRD 250.