Presidentiële delegatie aanwezig bij oplevering elektrificatieproject Giebelstraat

GFC NIEUWSREDACTIE- In aanwezigheid van vicepresident Ronnie Brunswijk, minister Kenneth Amoksi van Natuurlijke Hulpbronnen ad-interim en minister Parmanand Sewdien van LVV heeft president Chandrikapersad Santokhi de oplevering van het elektrificatieproject van de Giebelstraat en omgeving in de Van Pettenpolder in het Nickerie bijgewoond.

De president en de vicepresident hebben donderdag met een druk op de knop het gebied voorzien van elektriciteit.President Santokhi stelde, dat de regering geen losse acties uitvoert.

Dit is onderdeel van een samenhangend beleid dat de regering heeft uitgestippeld.

In de afgelopen 9 maanden is er hard gewerkt. De financiële staatshuishouding is volledig onder controle en er zijn acties ondernomen op het sociale vlak.

Er worden in diverse districten elektra projecten uitgevoerd omdat de burgers daar recht op hebben. De president kondigde meer acties aan om ook op onderwijsgebied ontwikkelingen te stimuleren zoals gratis wifi op scholen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Boze man propt brievenbus ex-vriendin vol met gefrituurde kip

In de urgentiefase heeft de regering meer dan 80% uitgevoerd. Het staatshoofd zei blij te zijn met de verrichtingen van de EBS om projecten uit te voeren in de districten.

Het project is binnen korte tijd gerealiseerd voor de bewoners. Er komt overal licht in uw omgeving, aldus de president.

Nickerie is een belangrijk district. Er komt verder onder meer een landbouwproject van U$ 30 miljoen om de landbouw verder te ontwikkelen.

Vicepresident Ronnie Brunswijk stelt dat de regering niet wacht met het uitvoeren van projecten kort voor de verkiezingen.

De regering zal het volk geven wat het nodig heeft. Hij riep de bewoners op goed gebruik te maken van de beschikbare energie.

Minister Kenneth Amoksi van Natuurlijke Hulpbronnen ad-interim gaf aan, dat Suriname zich conform de Sustainable Development Goals gecommitteerd heeft om in 2030 iedereen te voorzien van energie en water.

Energie speelt een cruciale rol bij huishoudens en productiesectoren. NH ondersteunt ook initiatieven op het gebied van hernieuwbare energie. De bewindsman liet optekenen dat in de toekomst Nickerie een zonne-energiepark krijgt.

Overige berichten