fbpx

Operatie Marbonsu werpt vruchten af, bevelhebber bezoekt troepen

GFC NIEUWSREDACTIE- In verband met de Operatie Marbonsu, die op 15 december van start is gegaan in de districten Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini in Suriname, heeft de bevelhebber van het Nationaal Leger kolonel Werner Kioe A Sen, een werkbezoek gebracht aan de troepen in het veld.

Deze legeroperatie die in samenwerking met de politie wordt uitgevoerd, werpt al vruchten af. Verschillende gebieden worden afgekamd, ook goudconcessies worden aangedaan. Tevens zijn er roadblocks geplaatst op strategische plekken. Inmiddels zijn twee verdachten in Brokpondo aangehouden.

Tijdens het bezoek werd de legerleider vergezeld door de operatiecommandant, majoor Elvis Leetz en staf. Bij dit werkbezoek werd het accent gelegd op de duidelijke zichtbaarheid en aanwezigheid van de veiligheidstroepen in het operatiegebied. De bevelhebber merkte op dat de militairen het in de eerste plaats voor land en volk doen.

BEKIJK OOK
Instituut voor Beeld en Geluid en Nationaal Archief Suriname bestendigen samenwerking

Ook bedankte hij de eenheden voor hun bijzondere inzet, en spoorde hen aan om het goede werk voort te zetten, want uiteindelijk is veiligheid een van de voorwaarden om economische ontwikkeling te bewerkstelligen.

Bij een niet-permanente roadblock nabij de kruising Nieuw Koffiekamp en Brownsweg kreeg de bevelhebber de laatste rapportages over de gepleegde acties die samen met het Korps Politie Suriname werden uitgevoerd.