fbpx

Oorlog in Oekraïne biedt kansen voor Suriname op het gebied van olie en gas en agrarische sector

GFC NIEUWSREDACTIE- De effecten van de oorlog in Zuid-Europa (Russische invasie in Oekraïne) is overal in de wereld merkbaar.

President Chandrikapersad Santokhi merkt op dat deze situatie ook kansen biedt. “Die oorlog biedt kansen op het gebied van olie en gas, maar ook in de agrarische sector. Ook over deze zaken zullen we praten”, aldus Santokhi doelend op het bilateraal gesprek dat hij zal voeren met de Nederlandse premier Mark Rutte.

Het Surinaamse staatshoofd geeft aan dat de regeringsleiders niet alleen overleg zullen hebben aangaande zaken de twee landen en hun samenlevingen rakende. “Leiders praten ook over zaken die zich internationaal voltrekken. Het is belangrijk om te bespreken wat onze gezamenlijke positie zou kunnen zijn in multilaterale instituten”, aldus president Santokhi.

BEKIJK OOK
11-jarig meisje uit Bernharddorp al enkele dagen vermist

In de hoedanigheid van Caricom-voorzitter zal Santokhi premier Mark Rutte uitleggen dat investeren in Suriname veel voordelen met zich zal meebrengen. “Investeren in Suriname betekent ook investeren in de Caricom. Investeerders kunnen gebruik maken van de Caricom als regionale organisatie”, geeft de regeringsleider aan.

Hij merkt verder op dat er koninkrijksdelen zijn in de Caribische regio bijvoorbeeld Bonaire, Curaçao, Aruba en Sint Maarten. “Die zullen ook geassocieerde leden worden van de Caricom.”

De president zegt dat er voldoende onderwerpen zijn die vanuit een Caricom-perspectief kenbaar gemaakt kunnen worden.