fbpx

Ontvoerde man levenloos aangetroffen ondanks zijn familie twee keer losgeld betaalde

GFC NIEUWSREDACTIE- Een Nigeriaanse man die in 2015 naar Zuid-Afrika verhuisde, is dood aangetroffen nadat hij was ontvoerd.

De 42-jarige Jonathan Eloho Okinedo, een TV-technicus, werd door ontvoerders gelokt met een baanaanbieding.

Media melden dat een klant op 4 december belde om een technicus voor het repareren van een decoder.

Vervolgens vertrok Okinedo dezelfde dag naar de opgegeven school om de klant te ontmoeten.

Zijn familie kreeg later op de dag een telefoontje vanuit zijn mobiele telefoon en Okinedo vertelde hen dat hij tegen zijn wil werd vastgehouden en dat de ontvoerders omgerend euro 112 eisten voor zijn vrijlating.

De familie onderhandelde over het bedrag en mocht uiteindelijk ruim euro 28 overmaken. Het slachtoffer kon enkele minuten met zijn familie praten voordat het gesprek abrupt werd verbroken. Beide telefoons werden vervolgens uitgeschakeld.

BEKIJK OOK
'Mama, mijn geslachtsdeel doet pijn', vertelt 8-jarig meisje aan moeder na door haar oom te zijn misbruikt

Op 5 december belden de ontvoerders de familie vanuit een nieuw nummer en eisten ruim euro 280 voor de vrijlating van het slachtoffer.

De familie maakte ruim euro 84 over. Toen de overdracht was voltooid, schakelden de ontvoerders de telefoon uit en kwam Okinedo nog steeds niet vrij.

Het lichaam van de man werd op 8 december ontdekt met schotwonden aan het hoofd. Hij werd geïdentificeerd door zijn broers in een mortuarium van de staat.

Het onderzoek naar zijn ontvoering en moord loopt nog.