fbpx

Onnodige dood kinderen in AZ niet de schuld van artsen maar verkeerd beleid politici

INGEZONDEN- DISCLAIMER: PUBLICATIE VAN INGEZONDEN STUKKEN HOUDT NIET IN DAT DE REDACTIE HET EENS IS MET DE INHOUD

De schuld van het mogelijk onnodig overlijden van een aantal kleine kinderen de afgelopen periode in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo mag niet alleen in de schoenen geschoven worden van de artsen en het verplegend personeel.

Geen enkele arts in ons land is er blij mee als een kind het leven laat. Medici zullen er alles aan doen om dat te voorkomen.

Maar er zijn andere factoren die door veel mensen uit het oog worden verloren. En deze zijn buiten de invloedssfeer van doktoren, verpleegkundigen en administratieve ziekenhuismedewerkers.

Het al zo lang bekend dat de trauma-afdeling van het AZ- maar ook andere afdelingen- helemaal niet in staat is om de vele ziektegevallen die soms ook nog gelijktijdig binnenkomen goed te verwerken.

Er zijn simpelweg te weinig artsen en verpleegkundigen. Daarenboven is de behandelruimte veel te klein en is er een gebrek aan medicamenten en moderne apparatuur.

BEKIJK OOK
Twee jeugdige ontvluchte arrestanten weer in de kraag gevat, verdachten die onderdak aanboden aangehouden

Een ander aspect is de povere salarissen die worden uitbetaald aan het personeel dat lange uren moet maken en zeer zwaar onder mentale en fysieke druk wordt gezet.

Het gevolg is dat doodzieke patiënten worden behandeld door veelal uitgeputte artsen, wat de kans op missdiagnoses en andere fouten vergroot.

Bovendien zijn de behandelaars niet optimaal gemotiveerd door de hongerlonen die zij uitgekeerd krijgen.

Dat er kinderen en volwassenen onnodig dood gaan in het Academisch ziekenhuis is grotendeels de schuld van de politieke figuren die het beleid bepalen en onvoldoende inspelen op het oplossen van de immense problemen.

Ik laat dan de medische blunders die in elk hospitaal worden gemaakt dan maar even buiten beschouwing.

R. Pinas

DISCLAIMER: PUBLICATIE VAN INGEZONDEN STUKKEN HOUDT NIET IN DAT DE REDACTIE HET EENS IS MET DE INHOUD