Oneerlijk gedrag in Suriname neemt toe door groeiende armoede

Fraude

GFC LIFESTYLEREDACTIE- De aanhoudende economische druk en de verergering van de armoedeproblematiek in Suriname hebben onbedoeld geleid tot een toename van oneerlijk gedrag onder de bevolking.

Zelfs individuen die traditioneel vasthouden aan de eerlijke normen en waarden vinden zichzelf nu in situaties waar ze ethische grenzen overschrijden vanwege financiële stress en onzekerheden.

OOK INTERESSANT
Jaloerse ex- vriend steekt twee banden voormalige geliefde lek

Dit werd onlangs benadrukt door de Surinaamse analist, Soeroechomento, in een interview met GFC Lifestyle Den Haag.

Hij stelt dat de economische neergang heeft geleid tot een toename van frauduleuze activiteiten en oplichterspraktijken, aangezien mensen steeds meer worstelen om hun financiële behoeften te vervullen.

“Het is alarmerend hoe de economische stress en een gebrek aan effectieve oplossingen ertoe hebben geleid dat velen frauduleuze wegen inslaan, waarbij ze soms zelfs hun naaste vrienden en familieleden niet sparen”, aldus Soeroechomento.

OOK INTERESSANT
Moeder uit Paramaribo huilt dagen achtereen omdat dochter(19) haar vriendin dumpt

Het wordt volgens hem steeds belangrijker om gemeenschappelijke en structurele oplossingen te vinden om deze trend te keren en de integriteit van de Surinaamse samenleving te behouden.