fbpx

Onderzoekers ontwikkelen apparaat dat WiFi kan gebruiken om door muren heen te kijken

GFC NIEUWSREDACTIE- Een team van onderzoekers van de Universiteit van Waterloo heeft een drone-aangedreven apparaat gemaakt dat door muren kan kijken met behulp van WiFi-netwerken.

Het apparaat, genaamd Wi-Peep, kan dicht bij een gebouw vliegen en vervolgens het WiFi-netwerk van de bewoners gebruiken om snel alle WiFi-apparaten binnenin te identificeren en te lokaliseren.

De Wi-Peep maakt gebruik van een maas in de wet die de onderzoekers beleefde WiFi noemen. Zelfs als een netwerk met een wachtwoord is beveiligd, reageren slimme apparaten automatisch op contactpogingen van elk apparaat binnen bereik.

De Wi-Peep stuurt tijdens het vliegen verschillende berichten naar een apparaat en meet vervolgens de reactietijd op elk apparaat, waardoor het de locatie van het apparaat binnen een meter kan identificeren.

Dr. Ali Abedi, een adjunct-professor in de informatica in Waterloo, legt het belang van deze ontdekking uit.
“De Wi-Peep-apparaten zijn als lichten in het zichtbare spectrum en de muren zijn als glas,” zei Abedi.

BEKIJK OOK
Mercedes zegt zelfrijdende mogelijkheden Tesla en andere fabrikanten te overtreffen

“Met behulp van vergelijkbare technologie zou men de bewegingen van bewakers in een bank kunnen volgen door de locatie van hun telefoons of smartwatches te volgen. Evenzo kan een dief de locatie en het type slimme apparaten in een huis identificeren, inclusief beveiligingscamera’s, laptops en smart-tv’s, om een goede kandidaat voor een inbraak te vinden. Bovendien betekent de werking van het apparaat via drone dat het snel en op afstand kan worden gebruikt zonder veel kans dat de gebruiker wordt gedetecteerd.”