fbpx

Onderzoek toont aan dat 4G- en 5G-stations veiliger zijn dan een magnetron

GFC NIEUWSREDACTIE- Elektromagnetische emissies van 4G- en 5G-basisstations vormen slechts minimale gezondheidsrisico’s, omdat ze ver onder de normen liggen die zijn vastgelegd door de Environmental Protection Administration (EPA) en de International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection (ICNIRP).

Dat zei de National Communications Commission (NCC) van China gisteren.

Sinds de veiling van 5G-licenties twee jaar geleden zijn er meer dan 35.000 5G-basisstations gebouwd in het hele land, die 94 procent van de bevolking bestrijken, vertelde NCC-commissaris Wang Cheng-chia op een persconferentie.
Sommige mensen maken zich echter nog steeds zorgen over mogelijke gezondheidsrisico’s, zei Wang.

Sommige basisstations waren verwijderd na protesten van lokale bewoners, alleen om opnieuw te worden geïnstalleerd nadat de bewoners zich realiseerden dat ze geen telefoonsignalen konden ontvangen, zei Wang.

Om de bezorgdheid van het publiek weg te nemen, gaf de NCC de National Yunlin University of Science and Technology de opdracht om een onderzoek uit te voeren naar elektromagnetische emissies door 4G- en 5G-basisstations, zei hij.
De studie omvatte 34 locaties in het noorden, zuiden en oosten van Taiwan, evenals de afgelegen eilanden, die 4G- en 5G-installaties hadden, zei Kuo Wen-chung, een professor in computerwetenschappen en informatietechnologie aan de universiteit.

BEKIJK OOK
Tesla boekt recordwinst ondanks hoge inflatie en economische tegenwind

De locaties zijn gekozen omdat ze geschikt zijn voor apparaten en antennes die door een meerderheid van de telecombedrijven zijn geïnstalleerd, en de resultaten die we van de sites hebben verkregen, zouden het beste alle basisstations vertegenwoordigen, “zei hij.

Onderzoekers maten niet-ioniserende elektromagnetische straling (NIEA) op basis van de regels van de EPA, zei Kuo.
“We ontdekten dat de hoogste gedetecteerde NIEA-waarde slechts ongeveer 0,039 procent was van de referentiewaarden die zijn vastgesteld door de ICNIRP en de EPA, die dicht bij die van Europese landen en de VS liggen. Het gemiddelde van de hoogste gedetecteerde waarden was 0,0125 procent van de referentiewaarden,” zei Kuo.

De resultaten laten zien dat een basisstation zelfs veiliger is dan een magnetron en een elektrisch scheermes, zei hij.