fbpx

Onderwijs ontvangt literaire werken Colombiaanse schrijfsters

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ministerie van Cultuur van Colombia heeft aan Suriname een literaire collectie geschonken, die bestaat uit 19 werken van Colombiaanse vrouwelijke auteurs.

Sinds 1978 onderhouden Suriname en Colombia als onafhankelijke Staten diplomatieke – en vriendschapsbanden. In dit kader is de collectie aan Suriname geschonken. Dit gebeurde in een virtuele meeting op maandag 28 november in het CeNaSu gebouw.

Chargé d ‘affaires Raúl Arturo Rincon Ardila en de tweede Secretaris, Liz Carolina Lozano van de Colombiaanse ambassade in Trinidad & Tobago benadrukten de goede culturele relaties tussen de beide landen en spraken de hoop uit deze te continueren.

BEKIJK OOK
Belastingdienst informeert internationale vertegenwoordigingen over btw

Namens minister Marie Levens hadden Moenisha Hiwat-Mahabiersing, lid van de Nationale Taalraad Suriname en Ruth Hiwat, sectiehoofd van de MinOWC mediatheek, de eer om de boeken in ontvangst te nemen.

De Spaanstalige literaire werken zijn na overleg met de minister en het hoofd van Bibliotheekwezen geschonken aan de Opleiding Spaans van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL).

Sylia Wortel, de Opleidingscoördinator, en Cheryl Gefferie-Wouden, Adjunct Opleidingscoördinator van de richting Spaans namen de collectie voor het IOL in ontvangst.