fbpx

Ondervoeding loert om de hoek, menig Surinamer kan zich geen kwart gevulde boodschappenwagen permitteren

INGEZONDEN– Surinamers kunnen zich al geruime tijd geen goed gevulde boodschappenwagen met basisproducten permitteren.

Vanwege de steeds stijgende prijzen in de winkels is het koopgedrag van een groot deel van de bevolking ook drastisch aangepast.

Men is geneigd goedkopere producten met minder voedingswaarden aan te schaffen, hetgeen nare gevolgen zal hebben voor de gezondheid.

Een boodschappenwagentje met de meeste essentiële basisproducten die voor de verkiezingen van mei 2020 nog voor SRD 500 aangeschaft kon worden, is gestegen naar minimaal SRD 2.000 anno juni 2022.

Melk, tandpasta, blom, boter/margarine, maandverband, spijsolie, thee, rijst, brood, broodbeleg, aardvruchten, uien, knoflook, afwaszeep, poederzeep, toiletpapier, wegwerpluiers, zout, groenten, babyvoeding, vlees en vis die gerekend kunnen worden tot de meest basale basisproducten, zijn enorm in prijs omhoog gegaan.

Wij praten over prijsstijgingen van tussen de 200-400%.

BEKIJK OOK
Defensie wil integriteit binnen leger waarborgen

Door deze ontwikkeling kunnen mensen zich veel minder permitteren en gaan ze ook minder of ongezonder eten. Hier loert ondervoeding dan om de hoek.

Het jammerlijke is dat de regering geen antwoord lijkt te hebben op de steeds stijgende prijzen in de winkels. Het sociaal vangnet laat op zich wachten, terwijl het volk verder verpaupert.

Het uitblijven van concrete maatregelen tegen de inflatie is een klap in het gezicht van de bevolking, omdat steeds meer Surinamers in de problemen komen door de oplopende prijzen.

Dit is niet wat de huidige machthebbers het volk hadden beloofd.

J. Boendhie

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud