Ondernemers uit Noorwegen willen investeren in olie- en gasindustrie Suriname

olieraffinaderij

GFC NIEUWSREDACTIE- Ondernemers uit Noorwegen willen zwaar investeren in de olie- en gasindustrie van Suriname.

Op 25 en 26 april vertoefde in Suriname een handelsdelegatie uit Noorwegen.

NORWEP is een organisatie gevestigd in Noorwegen waar meer dan 500 bedrijven bij zijn aangesloten. Met ongeveer 30 bedrijven hebben ze een bezoek gebracht aan Suriname, waarna ze doorreizen naar Guyana.

De delegatie heeft op 25 april een kennismakingsbezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk op zijn kabinet. De vp werd bijgestaan door minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH).

De delegatie is in Suriname op initiatief en onder leiding van Manniram Prashad (Guyana Energy Chamber en een ex-minister in Guyana) samen met Jan Rama (Suriname Oil & Gas) en Ignaz Ahmadali (FAIRALI design engineering consultancy).

Er zijn presentaties gegeven en gesprekken gevoerd met meerdere ministers, staatsbedrijven, het lokaal bedrijfsleven en Multi Nationals.

De oriëntatie is zeer positief bevonden. Na hun interne evaluatie komen er concrete projectvoorstellen. Brunswijk zei te hopen op een daadwerkelijke samenwerking die erin moet resulteren dat de economie van Suriname weer sterk wordt verbeterd.

OOK INTERESSANT
Overvloed aan kritiek op Santokhi, maar een schrijnend gebrek aan oplossingen

Het volk van Suriname moet genieten van de Natuurlijke Hulpbronnen die God haar heeft gegeven.