fbpx

Ondernemers kunnen zich nog registreren voor betaling BTW

GFC NIEUWSREDACTIE- Ondernemers in Suriname hebben nog steeds de ruimte om zich te registreren via de website van de Belastingdienst en vanaf maandag 2 januari 2023 weer bij de kiosk van de Belastingdienst aan de Van Sommelsdijckstraat 27 ten aanzien van de betaling van de Belasting Toegevoegde Waarde (BTW).

De Belastingdienst Suriname is zich nu al enige tijd aan het voorbereiden op de implementatie van de Belasting Toegevoegde Waarde (BTW) die ingaat op 1 januari 2023.

Op donderdag 29 december is er een aanpassing van de Wet BTW aangenomen in De Nationale Assemblee. “Als Belastingdienst is het onze taak zo goed mogelijk invulling te geven aan wat er door DNA en de regering is besloten. Hetzelfde geldt voor de onlangs aangenomen wetsaanpassingen. De Belastingdienst werkt hard verder aan de uitvoering van de BTW. Ook na 1 januari 2023,” haalt de Belastingdienst aan in een verklaring.

BEKIJK OOK
Suriname en Frans Guyana tekenen intentieverklaring voor gezondheidsdiensten

Alle ondernemers worden gevraagd om na te gaan of ze zich verplicht moeten registreren en dit zo snel mogelijk te doen. Informatie hierover is te vinden op www.belastingdienst.sr.

Met de ondernemers zal de Belastingdienst hierover in nauw contact blijven. Ook zal de algemene bewustwordingscampagne aanzienlijk worden uitgebreid, zodat de werking van BTW duidelijk wordt voor heel Suriname.

“De Belastingdienst Suriname heeft de ondersteuning van iedereen nodig om de BTW tot een succes te maken”.