Ondernemer looft euro 5.000 uit voor tip schuilplaats Hoefdraad

GFC NIEUWSREDACTIE- Tijdens een uitzending van radio Standvaste in Rotterdam werd aan een ondernemer, ene Robby, de gelegenheid gegeven een oproep te doen aan luisteraars om de jacht te openen op oud-minister Gillmore Hoefdraad.

De ondernemer heeft een geldbedrag van euro 5.000 uitgeloofd aan de persoon die de ex-minister of zijn verblijfadres weet te achterhalen.

In een ondersteunend pamflet is een foto van Hoefdraad afgebeeld en waarop staat ‘Wanted Dead or Alive’.

Enkele Surinamers hebben naar aanleiding hiervan een brief geschreven aan de Nederlandse minister van Justitie en Veiligheid, Ferdinand Grappenhaus. De brief is gestuurd via de Nederlandse ambassade in Paramaribo.

Daarin zeggen de ‘bezorgde Surinamers’ dat de oproep die is gedaan voor veel beroering heeft gezorgd in Nederland en Suriname. De oproep bestempelen zij als verwerpelijk en tegen elke vorm van beschaving.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Impotente mannen met een te klein geslachtsdeel vinden hulp uit de natuur

De briefschrijvers wijzen erop dat zo een oproep voor aanhouding dan wel doorgeven van het adres van Hoefdraad alleen gedaan worden door een bevoegde instantie.

De vermelding in de oproep ‘levend of dood’ is misplaatst en tast volgens hen in elk facet het zelfbeschikkingsrecht van Hoefdraad aan, daargelaten dat het station zich kennelijk niet houdt aan de vergunningsvoorwaarden.

De briefschrijvers vragen zich af of een dergelijke oproep met wat zij noemen ‘bounty hunter achtige toestanden’ in Nederland ongestraft zijn toegestaan.

Volgens de briefschrijvers is hier sprake van een openlijke doodsbedreiging met een enorm risico voor het leven van Hoefdraad en zijn directe omgeving.

Aan de Nederlandse minister wordt gevraagd deze kwestie diepgaand te onderzoeken en volgens de wettelijke regels te corrigeren.

Van de brief zijn afschriften gestuurd naar president Chandrikapersad Santokhi, DNA-voorzitter Marinus Bee, de waarnemend procureur generaal, de ministers van Justitie en Politie en Buitenlandse Zaken en de president van het Hof van Justitie.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten