‘Onbegrijpelijk dat auto zo makkelijk in tweeën splijt’ – Dertienjarige overlijdt tijdens crash

GFC NIEUWSREDACTIE- Dat de Dodge personenauto met drie tieners die betrokken raakte bij een eenzijdig dodelijk ongeluk zo makkelijk in tweeën kon splijten, roept bij experts vraagtekens op over de veiligheid van het type voertuig.

Een 16-jarige jongen uit het Amerikaanse Detroit wordt geconfronteerd met een moordaanklacht na een crash waarbij een 13-jarige jongen om het leven kwam en een 16-jarige ernstig gewond raakte op 21 oktober.

De politie zei destijds dat de 16-jarige een gestolen Dodge Charger met een aanzienlijk hoge snelheid bestuurde voordat hij de controle verloor over het voertuig.

De auto botste tegen een boom en brak in tweeën, waarbij de 13-jarige op de achterbank om het leven kwam en de 16-jarige bestuurder en een andere 16-jarige in de auto gewond raakten, meldt nieuwszender Fox2 gisteren.

Deskundigen zijn van oordeel dat de kreukelzones van de Dodge veel meer bescherming zouden moeten bieden aan de inzittenden. De passagier op de achterbank werd uit het voertuig geslingerd en overleed.

Hoe het voertuig door de klap zo makkelijk volledig uit elkaar kon worden gerukt wordt nog onderzocht.