Nyun Combe moet modern cultureel centrum worden

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Gracia Emanuël heeft donderdag een nieuw bestuur onder leiding van Nabesing Ajeki ingesteld voor stichting Nyun Combe.

Zij merkte op dat Nyun Combe een cultureel centrum is geworden waar er culturele activiteiten/rouwplechtigheden worden gehouden.

De bewindsvrouw voerde aan dat er hard gewerkt zal moeten worden om Nyun Combe tot een groot en modern cultureel centrum te maken, waar er gewerkt wordt aan de klantvriendelijkheid naar de doelgroep toe.

Met het nieuwe bestuur, waar diverse personen uit de ambtenarij zitting in hebben, zal samen met het ministerie gewerkt worden om de doelen te realiseren.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Grootmoeder uit Commewijne dwingt kleindochter om te daten met Nederlandse man

De minister heeft volledig vertrouwen in dit bestuur, dat zij aanspoort om zich voor honderd procent in te zetten. Dit bestuur zal zelf een directeur voordragen.

Ondanks de minister er zeker van is dat de voorzitter snel zaken gerealiseerd wil krijgen, adviseerde zij vooral geduld te hebben.

“Dit werk is geen one man show en vereist dat eenieder een bijdrage levert”.

Voorzitter Ajeki zei aan Nyun Combe een centrale positie te willen geven. Er is een haalbaarheidsstudie gedaan.

De overige leden van het bestuur zijn: Norine Abena (ondervoorzitter), Furgill Raafenberg, Nancy Echteld, Omaira Kwasie en Kyara Campagne.

Ook is er een raad van toezicht waarin zitting hebben: Eveline Akobe (voorzitter), Eliza Ficenca en Mavis Koida.

Overige berichten