Nurmohamed legt bijzondere bezoeken af in Nederland

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) van Suriname vertoeft momenteel ook in Nederland.

De bewindsman heeft ondertussen enkele belangrijke bezoeken afgelegd. Zo bracht hij een bezoek aan de Technische Universiteit (TU) Delft ter kennismaking met studentenverenigingen, waar hij heeft geluisterd naar de issues van de Surinaamse studenten.

Deze studerende jongeren hebben twee presentaties gehouden voor de OW-minister, waarna de bewindsman kennis mocht maken met het bestuur van TU Delft.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Help, ik heb al jaren zo’n vreselijke kniepijn en niets helpt. Wat moet ik doen?

Vervolgens presenteerde de OW-topman het beleid van de regering-Santokhi/Brunswijk en het beleid van het ministerie van Openbare Werken in Suriname.

De studenten hielden bij dit bijzondere moment hun vragen en issues voor aan de minister die op zijn beurt onmiddellijk werk van maakte door spoedig acties te ondernemen.

Hij gaf aan niet alleen contact te zullen opnemen met minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), maar ook andere ministers in Suriname om de problemen van de Surinaamse studenten in Nederland op te pakken.

Nurmohamed maakte nuttig gebruik van de gelegenheid door het hoofdkantoor van de Koninklijke Boskalis Westminster N.V. in Papendrecht aan te doen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Combineren lage doses bloeddrukmedicijnen veel effectiever, minder bijwerkingen

Het Nederlandse baggerbedrijf dat heel binnenkort start met het uitbaggeren van de Surinamerivier liet de Surinaamse minister kennismaken met haar staf.

Tijdens deze speciale gelegenheid werd een uitgebreide presentatie gehouden voor de bewindsman minister met alle nodige informatie rakende het uitbaggeren van de vaargeul van Surinamerivier. De voorbereidingswerkzaamheden waarbij dieptemetingen worden uitgevoerd zijn in volle gang.

Nurmohamed heeft op een ander moment met ongeveer 10 stakeholders uit het bedrijfsleven in Nederland van gedachten te gewisseld.

Het gaat bij deze om enkele bouw- en vakverenigingen en bouwcoöperaties uit de private sector die de Surinaamse minister hebben ontvangen.

Maxime Verhagen, gewezen vicepremier van Nederland, nu topman bij de Vereniging van Bouw- en Infrabedrijven, Bouwend Nederland, heeft als eerste stakeholder de bewindsman ontvangen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 80% van mannen die hun vrouw verdenkt van vreemdgaan heeft gelijk

Echter zijn er meerdere gesprekken gevoerd en afspraken gemaakt met gigantische ondernemingen als Bouwen met Staal, Bouwen en Cement, Bouw Coöperaties en de vereniging die zich bezighoudt met Registers voor Constructeurs.

Zo zijn er afspraken gemaakt, maar ook de eerste kenniszaken zijn reeds uitgewisseld tussen de vereniging en de minister.

Aan de orde kwamen ook afspraken over de eerste trainingen en het verlenen van juridische assistentie vanuit Nederland om de wetgeving en training aan te passen.

Verder heeft de minister ook nog plannen om investeerders te spreken die mee moeten participeren aan de internationale calls.

Nurmohamed legde ook een bijzonder bezoek af aan de Technische Universiteit Delft. De bewindsman had daar een topontmoeting met enkele oude collega’s, onder andere professor Hans Welleman, coördinator civiele techniek bij TU Delft.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Lichamelijk gehandicapte en gefrustreerde oudere man steekt echtgenote neer

De OW-minister laat optekenen dat hij een goede understanding heeft gehad met de professor over stage- en afstudeerplekken bij het ministerie van Openbare Werken, maar ook bij de Anton de Kom Universiteit Suriname (AdeKUS).

Verder zijn er ook gesprekken gevoerd over het stroomlijnen van bachelor programma’s bij de Universiteit van Suriname en het in de gaten houden daarvan, maar ook als studenten moeten worden opgeleid.

Stafleden van het ministerie van Openbare Werken krijgen een speciale mogelijkheid aangeboden voor een periode van drie tot zes maanden, om onder meer een onderzoek te doen op de TU Delft, dat zou eventueel ook gearrangeerd kunnen worden.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten