fbpx

NPS-topper Etnel: Partij moet kiezen voor zelfstandigheid en bevrijding van het volk

GFC NIEUWSREDACTIE- “Ik ben ervan overtuigd dat de beste keus voor de NPS is te kiezen voor zelfstandigheid en voor de bevrijding van het volk. Te kiezen voor een heden dat de belangen van de samenleving centraal stelt en kiezen voor Suriname.”

Dit zegt Patricia Etnel, hoofdbestuurslid van de Nationale Partij Suriname in een statement.

Ondanks de grote ontevredenheid over het functioneren van de regeercoalitie heeft de NPS zondag op een congres besloten om de coalitie nog niet te verlaten.

Etnel is teleurgesteld en vindt dat de NPS uit de coalitie moet stappen.

Etnel: “Wij beseffen dat wij offers moeten brengen, dat de tijden zeer moeilijk zijn en juist om dat besef zouden leiders het anders moeten aanpakken. Anders door bijvoorbeeld meer te focussen op een beleid dat:

1. Zelfredzaamheid van gezinnen bevorderd
2. Meer ondernemerschap en gericht op de lokale productie om zo de import van producten te verminderen
3. De primaire gezondheidszorg in al haar facetten ondersteun en de burgers gerichte tools bied
4. Oplossingen om de ondraaglijke prijzen in de winkels aan te pakken en gerichte plannen om de senioren burgers en de minder draagkrachtigen zelfredzaam te maken.

Kortom hoop bieden aan een samenleving die reeds 6 jaren gebukt gaat onder stress, zware en moeilijke tijden.

De NPS heeft steeds erop gewezen om de beleidskeuzes om te buigen en de zaken die prioriteit hebben voorop te stellen maar het lijkt wel business as usual, zoals het toen ging gaat het spelletje gewoon door…geen duidelijkheid, geen richting waar wij naar toe koersen als land en volk.

BEKIJK OOK
Nieuwe politieke partij ‘VijfNegenZeven Netwerken’ kiest voor nieuwe aanpak

Ik ben altijd duidelijk geweest: kies voor het volk en geef ze hoop met je beleid. Bied ze perspectieven en bied ze mogelijkheden. En ja da mi no bun want ik lik de hielen niet, en ik ben geen zachte heelmeester. Wel Ik zal altijd mijn mening eerlijk en duidelijk geven en geen doekjes omwinden want het volk heeft niets aan onduidelijkheid zo simpel.

Ik sta in mijn volle overtuiging dat de NPS het volk beter zal dienen als zij zelfstandig verder gaan en geen deel meer zijn van een beleid dat het volk slechts in de letter van de geest dienstbaar is en niets meer. Geen deel meer is van een leiderschap dat zeer tweeslachtig is en absoluut niet duidelijk wie de trekker is. Geen deel meer is van een systeem dat niet het volk prevaleert maar deelgemeenschappen voortrekt.

Ik sta in mijn volle overtuiging dat de NPS geen deel meer moet zijn van deze coalitie omdat elke Surinamer beter verdient.

Ik wil een ieder bedanken die mij die ondersteuning en power geeft. Bedanken voor hun oprechtheid, maar ook zij die mij niet lief hebben wil ik bedanken want door hun besef ik dat de wereld meer is dan alleen maar liefde en zuiverheid,” aldus Etnel.