fbpx

NPS bezorgd om recente actie Guyana in Tigrigebied, regering zwijgt

GFC NIEUWSREDACTIE- De Nationale Partij Suriname (NPS) maakt zich ernstig zorgen dat de regering formeel geen woord is gegeven op de recente actie van buurland Guyana in het Tigrigebied.

Vorige week verscheen er in de regionale pers een elektronisch artikel met de volgende strekking: ”Police in Guyana have impounded a helicopter and detained two Brazilians after discovering two illegal mining camps at New River Triangle, South Rupununi, Region Nine”.

Een vertaalde versie van dit bericht verscheen onlangs in de Surinaamse pers met als titel “Guyana onderschept Braziliaanse helikopter in Tigrigebied”.

De NPS zegt bewust te zijn van het feit dat het hier om beheershandelingen van Guyana op ons grondgebied gaat.

Het valt volgens de partij op dat er tot nu van uit het Kabinet van de President of het ministerie van Buitenlandse Zaken geen duidelijke actie is ondernomen om de Regering van Guyana om rekenschap te vragen, voor het ongevraagd betreden van het district Sipaliwini in het Zuid-Westen van ons land.

Het is ongehoord en verkeerd dat een buurland zich op een dergelijke manier gedraagt en dat de regering hierover zwijgt.

De NPS doet daarom van uit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid een dringend beroep op de regering om terstond op deze onvriendelijke actie van Guyana te reageren, door de regering van het buurland er op te wijzen dat dergelijke handelingen niet van een vriendschappelijke buur worden verwacht.